Tagi uradnega Slovenskega foruma za elektronske cigarete: Elektronska cigareta, e-cigareta, elektronske cigarete, e-cigarete, forum, e-kajenje, e-tekočine, e-tekočina, diskusije, debata, uradni slovenski forum za elektronske cigarete.

Pozdravljeni še z moje strani!

Si nov član foruma ? Predstavi se ! Povej kdo si, od kod prihajaš in za kaj si se pridružil foromu.

Pozdravljeni še z moje strani!

OdgovorNapisal/-a Berghaus » 25. Nov 2014 12:40

Bom kar pejstal z Vaperja, da si ne zažulim prstov :D

Ergo, kje začeti?

Prehajam v 43 leto, verižni kadilec zadnjih 25 let, v zadnjem letu že dnevno preko 2 škatli, bože nedaj kakšno večerno pivakanje v kakšnem klubu, samo tam je šla škatla......
Ne bi o naslednjih jutrih, ko je vsekal nikotinski maček.

Moja zgodba bo malce drugačna od večine bivših kadilcev in zdajšnjih vejperjih, recimo, da ima svojo aromo.

Cca dve leti in pol nazaj sem preko neta naletel na cigalaike, trafikarske, tako kot nekaj vas, vsaj kolikor sem uspel prebrati. Tu imamo podobne zgodbe, razvoj cigalikov v Slo je bil približno jamski, veliko nas je zadevo mučilo mesec dva, potem pa popredalčkalo. Prvih 15 vlekov je bilo ok, potem pa je ostal kemični priokus v ustih, ki se ga zlepa nisi znebil. O znamkah ne bi, vse to je stvar zgodovine.

Še v nečem so naše zgodbe enosledne, predno je pri meni zavilo vse skupaj nekam v maloro. Po prvem predalčkanju smo naleteli na informacijo, da obstaja tudi nekaj drugačnega, tankarskega, kar je sicer res manj podobno analogni cigareti, je pa lovljenje samega občutka kajenja mnogo bolj to to. Skok na net, ponudniki v Slo....dajmo si še eno priložnost.

Tu počasi moja štorija faše poleno, kjer se malce spotaknem in vžgem po tleh kolikor sem dolg in širok.

Moj prvi obisk k Matetu (PyreSmoke) je bil produkt jasne odločitve, ne zgolj želje. Vsi ostali poizkusi prenehanja kajenja so se mi zverižili ponavadi že v uri dveh. Že samo misel, da zdaj bomo pa probali nehati, me je brcnila v rit in letajoče poslala v trgovino, kjer sem potem ponavadi do doma porauhal pol škatle in so ostali vozniki na semaforjih panično skakali okoli mojega avta, ker se je verjetno nekaj vžgalo. Brez pretiravanja lahko rečem, da sem največ skadil takrat, ko sem nehal.

OK, zahajam......Mate...... Odločitev, da v službi neham prejemati "komplimente" o mojih dveh odhodih na čik (vmes pa sem žvečil vse živo), prekinem s tem in si v pisarnici privoščim svojo e-cigaretko.

Naročilo EGO-CE5 premium kita, par sokcov in že sem bil na poti na Štihovo. Posed v lokalu, kavica in pogovor z Mate-jem, kjer razložim, da kaditi ne bom nehal nikoli, ker mi je enostavno preveč všeč, uživam v tem, rabim pa nekaj za službeno prebroditev med dvema žebljičkoma.

To je bilo dve leti nazaj. Dve leti pisarniškega vejpanja in izven šihtovskega dobesednega kurjenja in turčenja.

Kajenje je vzelo svoj davek, zdravje. Kljub temu, da je zdravnica ponudila izbiro, prenehanje kajenja ali smrt, sem izbral raje smrt. Do pred skoraj dvemi tedni. Klasično nočno davljenje, jutranji kašelj, tišijo pljuča, čik v gobec, lovljenje želodca, da ne bruham, brezvoljna pot v službo v zakajenem avtu. Pomislim sam pri sebi, pri 43 letih umiraš, sesedajo se ti pljuča, pustil boš za seboj dva najstnika in pridno ženičko..........in peljem mimo svojega vsakojutranjega Petrola, ki me dnevno fila z novimi škatljicami. Postajam živčen, v pisarni si oglejujem svoja dva CE5, preverjam baterije, količino soka. Probajmo, rečem sam pri sebi.

Dva dni visim na ustniku kot dojenček na dojki, v strahu pričakujoč trenutek, ko me bo stisnilo in bom frčal v trafiko. Nič, nikjer ničesar. Mine teden dni, v meni pa se krepi bes. Česa sem se bal? Na kak način sem zafural lep kos svojega življenja in grmado denarja?? Mirno poležavam z ženičko, puham svoj sok in probam zbuditi tisti filing, ko ni šlo brez, probam se spomniti, kako je bilo.....pa ne gre. Čakaj čakaj malo, po tednu dni si že pozabil, kak filing je bil? Tisti filing, v katerem si tako užival 25 let in se ga nisi hotel odreči niti za ceno življenja???

Človek......kreten, kreten, kreten.........

Pogled in misel mi uideta k moji e-cigareti. Gledam dim, po ustih cmokam okus, malce mentolčka, potem par pikic cherryja, pa v drugem kanistrčku Daff. Mmmm, paše. Puham dimčke, žena začudeno opazuje mojo mirnost, malce se nasmehne moji materinski skrbi za egico, gleda kako z robčkom previdno pivnam kondenz. Prej kot jaz dojame, da sem očitno našel svojega novega otroka.

V naslednjih dneh sledijo prva vprašanja okolice. Opazijo to zmene v moji roki.....“Kje imaš pa ti čike??“....... Nerodno mi je. Nerad govorim o tem, kaj pa če začnem nazaj? Izmotavam se klasično, da pač malce eksperimentiram, da mi danes čik ne paše, ne vem pa kaj bo jutri. „Aja? Kdaj si pa nazadnje prižgal?“ Ammm, prejšnji teden? Gledam začudene obraze...“Ti? Prejšnji teden? Dej ne nabijaj....“ Ja, vsi poznajo mojo strast kajenja. Vedo, da ne znam spiti piva brez, niti kave, da ne znam voziti brez cigareta v gobcu. „Če pa ti nehaš kadit, potem pa...ne vem..“ Večinski odziv, nisem presenečen.

Pričenjam nehumano uživati v vapanju. Zaljubljam se. Pregledujem filmčke na Youtubu in če mi ne bi bilo nerodno, bi potočil kakšno solzico. Berem zgodbe o tem, kako je ljudem ta kos plastike/kovine navite na baterijo spremenil življenje. Kako je neka smrtno nevarna stvar zbudila strast do novega hobija. Kjer zaradi tebe ni potrebno odpirati oken in prati svežega perila. Kjer poljub ni več udarec pepelnika. Kjer dim ni več storjen s slabo vestjo. Padel sem notri. Na polno!

Mailal Mate-a. Nočem mehanike, nočem preveč ukvarjanja s tem, nočem žičk in vatic, hočem nekaj, kar natočim, da da polno mehkega dima, hočem sistem „grab and go“. Na forumu najdem njegov nasvet nekomu drugemu glede mini Protank trojke. Pregledam net, to je to. Prejmem kopico njegovih nasvetov, izdam naročilo, letim včeraj k njemu. Vedno uživam v čveku z njim, človek je poln pozitive in dobrih nasvetov. Pozna moj način, pokaži mi svojo novo zadevico (Eleaf iStick), zacopan. Brez pardona.

Čeprav je denar na tesno, prebrskam denarnico, zberem dovolj, stisnem človeku roko in frčim v avto. Že tam na parkirišču sparim minija in iStick, natočim Desert VG, dvignem watažo na 10 in.......previdno potegnem. Prepočasi. Gostota je huge proti CE5! Zagiftam grlo, zaleti se mi, kašljam. O bože mili.......(vem, zdaj gre raznim mehmodom na smeh, a nič ne de). Kot strela letim v naše športno društvo na pivo, se vsedem bolj zadaj in potegnem kot opica. Puham čez nos, verjetno tudi skozi ušesa, občutek imam, da me natakar sploh ne bo našel. Vseeno vidim poglede, nič jim ni jasno. Jaz pa uživam kot že dolgo ne.

Mate, še enkrat hvala. Sicer pa se vidiva drugi teden, pridem po še enega iSticka. Da ne bo moj drugi Kanger sameval Very Happy

Toliko na kratko o mojem srečanju z e-cigareto. Ne vem ali mi je uspelo ujeti verjetno še zadnji vlak, to bo pokazal čas. Definitivno pa zopet uživam v puhanju, oblačkih dima, filingu v grlu. Kar pa, vsaj meni, veliko pomeni.

Lepo pozdravljeni
Berghaus
Slika
Uporabniški avatar
Berghaus
 
Prispevkov: 104
Pridružen: 24. Nov 2014 06:51

Re: Pozdravljeni še z moje strani!

OdgovorNapisal/-a tilen2009 » 25. Nov 2014 13:00

:D Še tukaj welcome! :lol:
Uporabniški avatar
tilen2009
 
Prispevkov: 116
Pridružen: 27. Okt 2014 08:40
Kraj: Celje

Re: Pozdravljeni še z moje strani!

OdgovorNapisal/-a Berghaus » 25. Nov 2014 13:20

Tilen, hvala!

:lol:
Slika
Uporabniški avatar
Berghaus
 
Prispevkov: 104
Pridružen: 24. Nov 2014 06:51

Re: Pozdravljeni še z moje strani!

OdgovorNapisal/-a premmati » 25. Nov 2014 14:08

:) ;) Pozdravljen med nami, madonca tole si se pa kr obširno predstavil, lepo, lepo :)
Slika
Uporabniški avatar
premmati
 
Prispevkov: 145
Pridružen: 12. Jul 2014 10:21
Kraj: Celje

Re: Pozdravljeni še z moje strani!

OdgovorNapisal/-a OneRound » 25. Nov 2014 14:58

Take zgodbe je fajn brati :) Ne vem sicer zakaj si napisal, da nisi ziher, če si ujel zadnji vlak. Saj nisi tako zelo star. Sicer pa jaz sem kadil on and off 12 let in se mi že to zdi ogromno. Si ne predstavljam, da bi dodal še 12. Je pa moj prijatelj bil takšen kadilec - 25 let in tudi po paketek za zvijanje na dan (!) pa je zdaj že več kot eno leto na ecigsih in se odlično počuti. Kot prerojen.
Just got my paycheck! Now let's buy some new vape stuff... aaaaannnnd its gone!
Uporabniški avatar
OneRound
 
Prispevkov: 294
Pridružen: 03. Nov 2014 09:25

Re: Pozdravljeni še z moje strani!

OdgovorNapisal/-a KingKožuh » 25. Nov 2014 19:35

Tvoja predstavitev se bere kot basen ;) Čestitam za dar pisanja :) Sicer pa odlična zgodba in dobrodošel med nami. Zadnji vlak, pa zadnji vlak, glavno da ni odpelal, to je važno.

Ker si še relativno na začetku in po toliko letih kajenja, predlagam še branje te teme: http://slo-vape.si/viewtopic.php?f=33&t=14, da se boš lažje opazoval in znal razločiti določene simptome.

edit: vidim da si že sam našel temo :)
Slika
Uporabniški avatar
KingKožuh
Administratorji strani
 
Prispevkov: 1137
Pridružen: 04. Feb 2014 20:16
Kraj: Kočevje

Re: Pozdravljeni še z moje strani!

OdgovorNapisal/-a WolfBlaz » 25. Nov 2014 20:13

Res odlično spisano! Skoraj prekratko, sem ravno not padel. :D
Slika
Uporabniški avatar
WolfBlaz
 
Prispevkov: 41
Pridružen: 25. Nov 2014 00:02

Re: Pozdravljeni še z moje strani!

OdgovorNapisal/-a Berghaus » 25. Nov 2014 20:53

Uh, hvala fantje!

Ja, danes sem dojel/izvedel, kaj pomeni moje gripozno počutje, prvi teden še zaaftana usta in vnete borbončice, lahko si mislite, da je bilo kosilo adrenalinsko početje. Včeraj sem od Mateta še komaj prilezel domov in se samo zrušil v posteljo, tistih 10 ur službe je bilo kletje lastne matere in njene plodnosti, da ne bom preveč vulgaren. Danes je vsaj za 10% bolje, čeprav se še vedno počutim upokojensko. Pa to ne v prvem letu penzije :?
So pa afte izginile, filam se s tekočino, tokrat za razliko ne s pirom, uživam tudi polno sadja. No, vsaj nesel sem ga iz trgovine.....

Kožuh, dar pisanja? Sicer hvala, vseeno pa je meni bolj podobno pijansko slovničnem vijuganju, kak laktur bi brez problemov služil plačo z mano. Je pa res, da rad pišem, že od nekdaj. Zdaj z vejpom precej težje, marsikdaj ne vidim na ekran. Mimogrede, en nasvet, v avtu med vožnjo ne delajte 6-7-8 sekundnih vejpov. Sprobano. In ne najbolj pametna poteza. Ob petih zjutraj v megli ne veš ali si zunaj, ali v avtu.

Še malček pojasnila glede zadnjega vlaka...

Pred kratkim sem se oglasil pri svoji zdravnici, pa ne zaradi svoje bleščeče lepote. Sklepam po njenem izrazu, ko me je zagledala. Stanje je bilo in je še vedno, alarmantno. Svoji invalidnosti (zlomljena hrbtenica) sem dodal precej drzno stavo s hudičem, v obliki ketnarskega kajenja. Dobesedno. Ob petih vstanem (če se temu sploh lahko reče vstajenje), do šestih, ko sem začel s službo, je bilo v pljučih pol škatlice cigaret. V polurni malici in vožnji domov se je konkretno načela že druga škatlica, ki je bila sfiniširana v našem športnem društvu ob piru. Do enajstih zvečer, ko sem spikiral v posteljo, je bila dostikrat zavzeta in poražena še tretja. Svojih jutranjih vstajanj ne mislim opisovati, ker je marsikdo od vas še pred večerjo, škoda da vam pokvarim tek.

V glavnem, slike so pokazale, da je v mojem prsnem košu nekaj podobnega luninim krajcem, v mrku. Eno od kril tik pred posedom in tik pred nabiranjem vode. Grozi mi samoutopitev. Karkoli že to pomeni. Naposlušal sem se lekcij svoje pasje materinsko zaščitniške zdravnice, še zdaj mi zvoni v ušesih.

Ko sem šel iz zdravstvenega doma, sem takoj zabrisal čike v koš, kajne? No, če se temu reče tako, ko prižgeš in fino potegneš vase, pol ja, sem jih, do doma ene sedemkrat, osemkrat. Z obvezno štacuno pred domom.

Zaradi tega sem besen, prijatelji moji. Fotr mi je umrl za pljučnim rakom pri 55 letih, vedel sem, kakšno bitko bije in v čem izgublja. Potem pa si enkrat kar nekaj rečeš, začneš vejpat in to je to??? Wtf?? Ok, saj je šele trinajsti dan, boste rekli. Šur, ampak do zdaj brez čika nisem zdržal niti dve uri! In kaj se mi zdaj dogaja? Na malici s sodelavci se umikam nazaj, ker ko zavoham njihov dim, se bojim, da bom na mizo stresel vsebino želodca (se opravičujem poznim večerjašem).

Se ne in se ne bom slepil. Zaenkrat sem zgolj obrnil en list, precej debele bukle. "Vojna tobačne strasti". Ki sem jo do zdaj venomer izgubljal. Zdaj uživam v strasti svoje prve dobljene bitke. Vendar imam zdaj dostojno orožje. Poleg svoje, končno najdene volje.

In če slučajno uspe meni, potem na tem planetu nima več nihče izgovora.

Kozarček vina si bom pa vseeno privoščil :D

Mejte se fantje, se beremo. Tank je prazen, pa to......
Slika
Uporabniški avatar
Berghaus
 
Prispevkov: 104
Pridružen: 24. Nov 2014 06:51

Re: Pozdravljeni še z moje strani!

OdgovorNapisal/-a KingKožuh » 25. Nov 2014 21:17

Ja imaš prav, zdravje in geni niso na tvoji strani, najbrž res zadnji čas za tako odločitev. Upam in želim ti, da ti uspe. Če bo kakšna kriza se lahko obrneš na nas itak, bomo malo suportali. Drgač se pa udeleži kakšnega meeta, ki so se kar dobro prijeli v naši skupnosti. Naslednji je 6. decembra v Lj. in kot je nekdo na forumu rekel: vejpanje v družbi je dosti boljše kot preko foruma in se definitivno strinjam z njim. Dobra ekipa, res uredu ljudi. Pa še kaj novega boš zvedu in vidu, kmalu bo čas za naslednji korak, verjem ;)
Slika
Uporabniški avatar
KingKožuh
Administratorji strani
 
Prispevkov: 1137
Pridružen: 04. Feb 2014 20:16
Kraj: Kočevje

Re: Pozdravljeni še z moje strani!

OdgovorNapisal/-a actech » 26. Nov 2014 08:25

Huh, si pa kadil veliko, ampak verjamem da ti bo uspelo!!! Drugače pa sem tudi sam kadil z velikim veseljem, brez potrebe po prenehanju. Pa po 3 mesecih pa lahko rečem da je vejpanje veliko bolje. Moraš pa na začetku imeti kar trdo kožo glede vejpanja in odziva okolice. Je pa res, da sam še ne morem kaditi manj kot 18mg nikotina notri. Drugače mi "hit" ni dovolj močen.

Vejp on!!! :P ;)
Slika

They must find it difficult....... those who have taken authority as truth, rather then truth as the authority
Uporabniški avatar
actech
 
Prispevkov: 102
Pridružen: 25. Nov 2014 09:59

Naslednja

Vrni se na Novi člani se predstavijo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron